AHC
 
info

 

Het is zaterdagnamiddag. WAT DOEN WIJ op de clubdagen van AHC ....

Tijdens de clubdagen kunt u gebruik maken van ONZE en uw faciliteiten. Er zijn meerdere clubsystemen waar u gebruik van kunt maken. Ook de allerlaatste besturingssystemen liggen hier in de mogelijkheden. Doe dus bij ons je eerste test met het nieuwste besuringssysteem. De meeste pc's zoniet allen, zijn bedoeld voor internetactiviteiten waarbij u kunt denken aan surfen, mailen ,downloaden volgens de voorgeschreven regels in het huisreglement enz... Kleine lettertjes, geen probleem. Wij projecteren het op groot scherm met de beamer-projector. En speciaal voor de laptoppers hebben we een draadloze internetverbinding geregeld. Inclusief drankvrije tafels voor gebeurlijke ongevallen. Een drankverbod is er echter niet , wees gerust. Op de meeste systemen heeft u de mogelijkheid om op de clubdagen data CD's of DVD's te branden. Tevens kunt u indien nodig ook printen op aanvraag. Meerdere leden brengen hun eigen systeem mee naar de clubdag als ze dat nodig achten. Er is steeds plaats voor u gereserveerd ! Er is altijd wel iemand aanwezig om hulp te bieden bij installatie van hard- en software of om u te adviseren bij aanschaf hiervan. Herstellingen worden eerst aangevraagd via telefonische of elektronische weg aan de persoon vernoemd in het huisreglement, zodat de betrokkenen zich kunnen voorbereiden en een tijdsinschatting kunnen maken van hun en uw vrije tijd, die dag. Verder is de mogelijkheid aanwezig om een drankje en een hapje te nuttigen en met elkaar van gedachten te wisselen. Indien er thema's belicht worden uit de activiteitenkalender is er ook nog altijd de mogelijkheid voor niet geinteresseerden om hun vragen te stellen of hun eigen ding te doen met of zonder hulp. Zoals u ziet een bewust kleinschalig, didactische opstelling en vrijheid troef, naar ieders mogelijkheden. Met al dit, bespreken we alzo ieders problemen en interesses, en delen onze kennis en onze freeware programma's. En, om je nog wat extra in te lichten aangaande deze computerclub, laten we u graag onderstaand relaas. Wat je interesses ook zijn, we horen ze graag van je.

Wat zijn onze ervaringen in de loop der jaren :

Wij zijn een computerclubje die het in 2013 reeds 20 jaar doen . Wij creëren een omgeving die naadloos aansluit op de vraag van de huidige en nieuwe pc- gebruiker. Iedereen wordt zo veel mogelijk geholpen door onze kennis en onze samenwerking. Velen zetten bij ons hun eerste stappen in de computerwereld en hielden er een heleboel mensen aan over waarmee ze contact konden leggen, als dat nodig bleek buiten de bijeenkomsten Ten slotte zijn er verschillende interesses, elk op zijn vlak dus. Je breekt zo door al je computervrees, en komt eens kennis maken of een praatje slaan . Kom bvb kijken om iets op te steken. Wil je iets demonstreren dat mag ook. Wat dan ook, iemand van ons zal je proberen wat wegwijs te maken en op je vragen te antwoorden. Straks 20 jaar lang, een luisterend oor en een helpende hand voor al je frustraties en computerperikelen, ongeacht uw leeftijd of geslacht . Bij ons ben je echt vrij om binnen te lopen wanneer je wil, en aanwezig te zijn wanneer je kan. Geregeld belichten wij een thema of programma in navolging van uw vragen en noden. Verder doen wij nooit of te nimmer aan commerciële activiteiten.

Ons aanbod:

Wij beschikken over een breedband internetverbinding en de mogelijkheid om op doek te projecteren. Alle computermateriaal wordt u ter beschikking gesteld. Alleen als het nodig is breng je je eigen pc mee ter controle of voor reparaties. Hiervoor verwittig je tijdig zodat voorbereidingen kunnen gemaakt worden. Wij consumeren als tegenprestatie voor het zaalgebruik. Wij ruimen onze eigen rommel op en brengen onze glazen zelf weg.Omdat computerhandelaars geen tijd hebben om u te begeleiden met software applicaties, hebben wij al die jaren de gewoonte om iedereen zo veel en zo goed mogelijk te helpen. Hardwarefouten opsporen trachtten we zelf te doen en alzo de duurbetaalde werkuren ( ongeveer ? 50/u ) uit te sparen. Zodoende leren we je omgaan met je nieuwe computer of je weerspannige oude doos. Je zet desnoods je eerste stappen op het internet of leert iets over fotobewerking. Zowel het serieuze als het grappige kan bij ons, zo leer je ook werken met diverse programma's, die je desnoods zelf aanbrengt. Scanners, modems of andere randapparatuur, wij zullen het met je bespreken, zelfs in groep. Het leren instaleren van je hard- en software doen we zeer graag samen met jou. Creatief bezig zijn met onze hobby de computer dat is dus ons motto. Je krijg dus ten volle informatie over wat er reilt en zeilt in de computerwereld. We willen je dan ook graag uitnodigen binnen deze club, in een gezellige toffe ongedwongen sfeer . Om te praten, te kijken of te luisteren. We willen je graag begeleiden in je eigen woordenschat, en informatie of tips uitwisselen. In taverne de Schorren komen we elke veertien dagen samen op zaterdag van 14-17u. Ons ledenaantal houden we op peil om er zeker van te zijn dat iedereen de aandacht kan krijgen die nodig is.

Onze 10 slogans, der jaren.

1. AHC-vrijwilligers zijn de smeerolie van de maatschappij.

2. AHC vind dat stilstaan gelijk is aan achteruitgaan.

3. AHC helpt met veel plezier en liefst op de club.

4. AHC ons doel : Helpen om te leren, en niet andersom.

5. AHC, uw verzekering voor zorgeloos computerplezier.

6. AHC Computer & praktijk, leer je bij ons op zaterdag.

7. AHC uw hoop in bange computermomenten .

8.Domme vragen bestaan voor ons niet

9. Jouw probleem, is ons probleem.

10. Een club voor leden, door leden.

Ledenhulp nodig ?

Regel 1 : formuleer uw vraag of uw probleem zodanig dat er zo min mogelijk extra vragen optreden, zodat de helper kan snappen wat er gaande is of optreed. Wees niet vies van een schermafdruk en lever hem of haar voldoende materiaal om uw probleem op te lossen en schep geen extra problemen door te on-uitvoerig te zijn. Wees gul met informatie. Ook als het probleem opgelost is, licht je je helper(ster) in en laat hem niet met overtollige hersenbalast rondlopen. Respecteer computerhulp alsof het fysiek - medische problemen zijn. Tenslotte is je computer iets wat je al lang niet meer kan missen. We onthouden u hier hoe armoedig sommige mensen hun vraagstelling formuleren . En hopen dat deze boodschap zal nageleefd worden. Zo (kicken) haken vrijwilligers minder snel af. En dat is alleen in uw voordeel. Wees dankbaar . Vrijwilligers zijn de lijm van de maatschappij. En ze moeten er nog lidgeld voor betalen ook. :-)

Club en bestuursInfo

Je vind hier ongetwijfeld onze bijeenkomsten- of activiteitenkalender of surft verder voor meer info op deze website of contacteert ons op ons verblijfsadres: Graspolderlaan 32 2660 Hoboken tel : 03 828 49 96. Spring gerust eens binnen in uw eigen buurt.Onze vriendenkring is niet groot en dus makkelijk toegankelijk voor u.
Vraag naar iemand van ons beleidsteam : Marc, Gabriel, Joseph, Julien, Eric of Erik.
En we zetten samen onze computer naar onze hand .

Tot ziens in de Schorren.