AHC
 

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10


Download 1

Nieuwer is niet altijd beter
Dus als je naar een website wordt verwezen kom je automatisch de laatste nieuwe versies tegen. Download je een oudere dan krijg je meestal na installatie de vraag even te updaten. Aangezien dit allemaal free- en shareware is, loopt dat geen enkel probleem, en wijst het zichzelf allemaal uit. Wel altijd lezen wat er in beeld komt.

Hier zijn oude versies te vinden
van bekende programma's. Waarom zou je een oude versie downloaden van software waarvan al lang nieuwere versies beschikbaar zijn? Daarvoor zijn redenen genoeg te verzinnen. Misschien gebruik je Windows 98 terwijl de huidige versie van de software alleen XP ondersteunt. Of misschien heb je een trage oude computer die moeite heeft met de nieuwste programma's. Daarnaast is nieuwere software vaak ook onnodig ingewikkeld, bevat het adware (advertenties) die in de oudere versies nog ontbrak of heb je om een andere reden spijt dat je de oude software ooit geupdate hebt. "Because newer is not always beter" is niet voor niets de slogan van Oldversion.com. Makers van de software bieden op hun site zelden nog de oudere versies aan, maar op Oldversion.com vind je een enorme catalogus aan oudere software. Niet alleen de voorlaatste versie van de programma's, maar vaak alle officiele versies die er ooit uitgebracht zijn. MSN Messenger 1.0, de allereerste Internet Explorer: op Oldversion.com vind je het. Ruim 500 versies van 50 populaire freeware-programma's zijn in het archief opgenomen. En dat aantal groeit nog steeds. Daarnaast worden er op het forum veel links naar oude software uitgewisseld. Je kunt daar ook je verzoekjes kwijt. Let op! De website kan overbelast zijn.

SketchUp
kan voor u driedimensionale voorwerpen maken, bekijken en bewerken. Opnieuw heeft Google software van een bedrijf dat de zoekmachinegigant recentelijk heeft opgekocht, gratis beschikbaar gemaakt voor alle internetgebruikers. Dit keer geeft Google het 3D-programma SketchUp weg.

Gratis OCR-software
Een eenvoudig maar goed programma dat gescande teksten omzet naar bestanden die je in een tekstverwerker kunt lezen. Nooit meer teksten overtypen!  De software is geheel gratis te gebruiken met uitzondering van Charac Tell's module die handgeschreven teksten kan lezen. Dit onderdeel moet na 14 dagen geregistreerd worden.

De nieuwe msn nodig?
Download hem hier.

Back2Zip 125 Freeware
maakt op vastgestelde tijden een reservekopie van de inhoud van een map, geen losse bestanden, op uw harde schijf. De standaard instelling is om de 20 minuten maar deze tijd kunt u zelf instellen. Het programma kan bestanden naar zip inpakken en comprimeren. Er worden ook incrementele backups ondersteund en backups kunnen niet alleen naar een andere map maar ook naar een andere harde schijf of USB-drive worden weggeschreven. Grootte: 523 Kb

Travel Dictionary Dutch- PC 5.0 
Dit gratis woordenboek vertaalt van en naar het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees en Zweeds. Handig voor op uw notebook wanneer u op vakantie gaat, aldus de makers

.Paint.NET 2.6 Final
Het beeldbewerkingsprogramma Paint stapte met versie 2.x de eenentwintigste eeuw binnen en versie 2.6 doet daar een schepje bovenop. Paint biedt nu ondersteuning van 64-bit processors, waaronder zelfs de Intel Itanium.

Het beeldbewerkingsprogramma Paint.NET
biedt alle beeldbewerkingsopties die de gemiddelde gebruiker zich maar kan wensen. Versie 2.61 bevat enkele kleine doch belangrijke bugfixes. Verder is een 'donatie'-knop toegevoegd, die naar een pagina linkt waar u de makers financieel kunt steunen. Maar dat hoeft nog altijd niet; de applicatie is geheel gratis.

CCleaner (filmpje)
Maakt je computer schoon Programma's die zijn geïnstalleerd voeren wijzigingen door in het Register. Slechts een gedeelte ruimt zichzelf behoorlijk op als ze worden verwijderd. Na verloop van tijd bevat de computer dan ook allerlei softwareresten. CCleaner helpt je schoon schip te maken. In vorige versies werden enkele schoonheidsfoutjes in de vormgeving opgelost. Belangrijker is dat de tool nu ook cookies van de Opera-browser kan verwijderen. Verder is de vertaling in het Nederlands en Frans verbeterd, is een Turkse vertaling toegevoegd en zijn enkele bugs verholpen. De makers zeggen het programma zelfs al compatibel te hebben gemaakt met Windows Vista.
Het programma haalt de bezem door:- Internet Explorer, Firefox en Opera (cache, cookies, oude indexbestanden, geschiedenis); - de prullenbak, tijdelijke bestanden en logbestanden; - de lijst met recent geopende bestanden en url's; - tijdelijke bestanden van diverse programma's en hun bestandslijsten (MRU's); - sleutels in het Windows Register. Onder 'Cleaner Instellingen' staan twee tabbladen: Windows en Applicaties. Daaronder vind je een lijst met onderdelen die je kan aanvinken als het de bedoeling is dat CCleaner ze opschoont. De knop 'Problemen' biedt de mogelijkheid fouten op te sporen, zoals programmaonderdelen die niet meer worden gebruikt. Je kan deze fouten met een druk op de knop herstellen. Via 'Gereedschap' deïnstalleer je programma's. Wijzigingen aanbrengen in het Register of het verwijderen van bestanden waarvan de functie niet duidelijk is, kan negatieve gevolgen hebben voor de systeemstabiliteit. Het is dus zaak niet al te achteloos om te springen met de tool. Gelukkig heeft CCleaner een optie voor het maken van een backupbestand, zodat je altijd terug kan naar je oude systeeminstellingen. Natuurlijk gebruiken we tegenwoordig zoveel verschillende opruimprogramma's zodat het altijd je eigen verantwoordelijkheid blijft om iets op te ruimen of weg te gooien. Wees dus voorbereid en neem uw voorzorgen, zoals daar is de gekende systeemherstelfunctie. Met dank aan Clickx

top