AHC
 


1999

(ons 5 jarig bestaan)
T-shirts voor alle leden.
Welkom in taverne De Schorren.

Tijd voor een website. Onze eerste serieuze clubwebsite kwam van de grond. Lucas beheerde de zaak naar harte.

Belgacom nam ons mee naar het internetten per "seconde-eenheid". Een meet en rekenwerk dat al gauw duur uitviel voor sommige verslaafden onder ons. We pionierden mee met Telenet in 1998 in de gemeente Hoboken. Een gratis aansluiting als bètatester leerde ons hoe snel de overgang van telefoonmodem naar kabelverbinding wel was. Maar op de club bleven we afhankelijk van een betaalbare telefoonlijn.Willy trachtte reeds enkele malen de mensen warm te maken voor een kaasavodn ten voordele van Inge en Flor Van Orshoven en hun goede doel. Maar weinigen namen deel. Ikzelf kan beamen dat het telkens een geslaagde avond werd.

De computermuis werd in dat jaar 30 jaar oud .

Het jaar leek wel gedomineerd door het liefdesleven Mickey en ons nieuwste rijkswachterlid, maar ook door dat van van Bill Clinton en zal waarschijnlijk door menigeen het jaar van "Sex, lies, videotapes and cigars" genoemd worden. Maar ook op computergebied werd geschiedenis geschreven. Hoewel... hoe meer de dingen veranderden, hoe meer ze de stempel "Microsoft" gingen dragen. De multimedia computer kwam uit. Ondertussen is geluid en bewegend beeld heel gewoon geworden maar toen was het een mijlpaal.

Wat een tijd. Met een engelengeduld kochten we een handscanner (nieuw op de markt). Met vaste hand te beroeren om een degelijk resultaat te bekomen. Via IRC babbelboxen en FTP bestandsoverdracht gingen we voor het eerst op het WWW met de oude vertrouwde telefoonaansluiting. De BBS'en leverden ons honderden en honderden sharewareprograma's op diskettes want onze harde schijven waren nog niet zo groot en betaalbaarEen toenmalige oproep voor een ICQ-Party, aan onze leden.


Meer dan tien miljoen mensen wereldwijd maakten gebruik van het programma ICQ. Hoeveel mensen juist in de Lage Landen dit chatprogramma gebruiken is niet direct bekend. Ongetwijfeld duizenden. Communiceren via de computer nam alsmaar grootsere vormen aan. Zowel op zakelijk en cultureel vlak als op het vlak van relaties bracht ICQ nieuwe mogelijkheden naar boven. Misschien ben ikzelf wel een schoolvoorbeeld van wat ICQ kan teweegbrengen.

De vraag rees dan ook meer en meer om de vrienden, de kontakten en andere relaties in plaats van via het klassieke klavier eens in 'real life' te ontmoeten. Vandaar ontstond vorig jaar het idee om jaarlijks een grote bijeenkomst te organiseren waarop iedereen elkaar ook daadwerkelijk kon spreken en zien. In 1999 was deze locatie België, net onder de grens met Nederland, onder Breda en vlakbij Turnhout.

Er werd dus volop gesleuteld aan de vormgeving en de plaatselijke organisatie. Het hele gebeuren zou rechtstreeks op het Net te volgen zijn via webcams en een camera. De media zou internationaal worden verwittigd van dit evenement. Er was tevens plaats voorzien om te kamperen, dus zij die van verre moesten komen, geen probleem! Zaterdag 1 mei 1999

Lokatie: Rijkevorsel, België (nabij Turnhout, onder Breda).
Zaal: Feestzaal Den Elst Merksplassesteenweg te Rijkevorsel
Entreeprijs: fl 10,- / BeF 200.
Zaal open: 16.00 uur. Einde feest: diep in de nacht.
Aantal personen: maximaal 550.
Overnachten: kampeerplaats voorzien.

Jaja, zo ging dat toen.

En dit was toen onze eerste URL: http://bewoner.dma.be/asc/ (wedden dat hij niet meer werkt?)

Philippe kwam dat jaar ten val met de fiets met grote gevolgen. Over de prikkeldraad en het stuur in de nieren, met alle gevolgen van dien.

 

 

 

top