AHC
 


2000

In 2000 begonnen we met een verslag van WEERSATTELIETEN. Een opsomming van de feiten. Ikzelf zat vooraan en voelde de spanning achter me.

Vol Meteosatbewondering en waarschijnlijk met openstaande monden trad een nooit gehoorde stilte in onze club. Onze spreker van die dag was onze donateur Ben Clevers , welke zijn eigen weersstationnetje meebracht. We riepen iedereen op om te komen luisteren naar de uiteenzetting.

Een kleine schematische voorstelling van het KMI kantoortje bij hem thuis en wat opgenomen geluidjes zetten de middag in. Een ding wisten we zeker, Sabine en Frank zouden ons in de toekomst geen oor meer aannaaien dankzij onze Ben. Mijn vrouw lag dichter bij mij 's morgens dus dacht ik dat in functie van onze Isobaren het die dag wel zou gaan waaien

Wilfried's weerspatronen hielden enkele misvattingen in zodat onze spreker hem meteen weer uit zijn stormdepressie moest halen. Voor mij heel tijdig want ik waande me op dat moment even op de universiteitsbanken. Toen Mon de Alpen niet zag bewegen nam hij zijn kapiteinsfunctie meteen waar en vroeg om uitleg

Wanneer Ben dan enkele signalen van uit zijn eigen sattelietlongen naar onze ontvangersoren zond dat het einde was aangebroken, ontstond een spontaan applaus en iedereen kon weer in zijn normale plooi vallen. Diezelfde avond thuisgekomen zette ik mijn satelliet op 51° en ben gaan slapen Mijn wekker had 's morgens een hoge drukgebied want hij draaide in rechtse wijzerzin. PS En onze Marc is ook weer wat slimmer geworden want die weet nu ook wat een flip-over is !

3 juni2000 krijgt Marc iedereen rond de tafel voor een demonstratie, videobewerking ons aangeboden door computerzaak PC Yellow en Jos Vaerewyck

In samenwerking met Mr Vaerewijck Jos bijgestaan door zijn echtgenote, in kringen de ideale vrouw genoemd, daar zij van computerwanten weet. Een goede opkomst door belangstellenden en geïnteresseerden van 26 personen en een 13 tal afwezigen terwijl de zon hoog aan de hemel stond was voor ons een opsteker om volgende initiatieven te realiseren. Iedereen werd er even stil van. Aangenaam aangeboden, prachtig gedemonstreerd en met de nodige vakkundigheid en open voor dialoog loodste Jos ons door een drie uur durende middag geboeid luisteren, kijken en vragen omtrent dit onderwerp. De twee pakketten Studio DC10 plus (nog nooit eerder gecrasht, maar wij deden onze club eer aan door de eersten te zijn) en Adobe Premiere 5.* kwamen aan bod om het realiseren te demonstreren van de filmpjes. De prijzen van camera tot de software en de nodige apparatuur kwamen aan bod. De vereisten aan materiaal in de pc werd uit de doeken gedaan en de gebruiksvriendelijkheid werd besproken onder kenners.

Terminologie zoals kapselen, batch captering, monteren met lagen, scrubben, koud lassen, in-en uitfaden, motions, shots, clip trimmen, overvloeien en infeyten, trimmen en renderen werd ons simpel en duidelijk bijgebracht. Op een enkeling na die waarschijnlijk weg moest bleef iedereen geboeid tot het einde. Een welgemeende dank voor een schitterende demonstratie lieten we dan ook geworden aan Jos met dank van leden en bestuur van All Systems uit Hoboken. Als laatste werd ook duidelijk gemaakt aan Jos, dat wat er geschreven staat in de rubriek " wist je dat " van ons clubblad, om te lachen is, maar dat het geen grappen zijn maar waargebeurde anekdoten.

Hij werd er zowaar stil van.

Begin januari gaf Lucas met succes een demo Adobe en HTML, maar eind 2000 tracht hij een tweede extra afdeling op te richten binnen ASC. Namelijk digitale fotografie. De leden waren er blijkbaar niet rijp voor en het initiatief raakte niet van de grond (zie e-mail Lucas 29/08/2000 21.05u)

ASC begon ook gezamelijk aan sportieve activiteiten deel te nemen . En de dodentocht was niet de minste.

 

 

 

top