AHC
 


2003

We hebben mogen ervaren dat er nog leven genoeg zit in deze club. Onze laatste weken konden we het eerste half uurtje van de bijeenkomsten genieten van enkele demonstraties en of initiaties. Zo passeerde het programma "Winrar" de revue, daaropvolgend een grafische demo over hoe we foto's kunnen bewerken en dan vooral met het oog op de grappige kant van de zaak. Je weet wel de verjaardagskaart met je hoofd op het verkeerde lichaam. Creativiteit is natuurlijk onontbeerlijk voor zulke dingen. Maar die is voldoende aanwezig binnen onze kring. Verder kwam aan bod: Inktpatronen hervullen, waarschijnlijk ben ik enkele initiatieven vergeten. Maar de laatste initiatie rond Powerpoint zit nog vers in het geheugen. Hebben jullie al geëxperimenteerd?

Het jaar 2003 waarin het beleidstem beslist zelf op zoek te gaan naar leden en reclame te maken. Via een plaatstelijk reclameblad "De Hobokenaar" komen onze eerste plannen tot uiting. Flyers worden massaal verdeeld van de hoogste torenblokken tot de ganse Polderstad leveren leden op. Alleen onze opvang voor nieuwelingen ontbreekt. Een taak die Willy D als de beste kon vroeger. Eind dit jaar zijn de eerste resultaten zichtbaar. Uit de minst denkbare hoeken komen mensen ons opzoeken. Sommigen druipen schuchter af maar anderen keren weer en sluiten aan bij onze vriendenkring. Wij werden verplicht om een inschrijvingsformulier in voegen te brengen zo snel ging het. De identieke voornamen kregen nummers om iedereen uit mekaar te kunnen houden. In deze periode ging Philippe op zoek naar goedkoop materiaal om ons wagenpark weer uit te bouwen en deze keer als eigendom van club en leden te bestempelen. Dat werd een wandelweg van uitkijken en uitproberen, want er waren kaper op de kust. Zelfs in de koopjeskrant. Zo werd Wilfried opgelicht met 6 kapotte monitors voor een prik en ontstond er een waar vechtverhaal tussen hem en een verkoper " Chutelu" genaamd. Later vonden we de persoon genaamd Peter Hermans en zijn gsm nr 0485 582214

En Tony heeft Marc geholpen om een slot op de kasten te zetten. Een nachtmerrie was het die samenwerking. Een roker en een niet roker laat ons maar zeggen.2003 Napster ruilde zijn plaats voor Kazaa die het op zijn beurt liet afweten aan Limeware, Bearshare enz... Meer en meer nieuwe leden dienen zich aan

Als we iemand introduceerden in onze club probeerden we altijd duidelijk te maken wat de geest van de bijeenkomsten is. Zijnde vrij en vrank vriendschapsgebeuren. Iets waar je dus zelf een rol in speelt.

Steeds weer vertelden we dat de ledenlijst je grootste rijkdom is. Je moet hem natuurlijk niet gebruiken om je biertje op te zetten, neen je moet hem wel degelijk benutten. Je moet in het begin echt wel de moeite doen om iedereen te leren kennen en alzo geholpen te kunnen worden in of buiten de club met al wat jij en je computer begeert. En hoe egoïstisch het ook lijkt; wanneer jij het nodig hebt. De in de tijd ontstane spirit om mekaar te helpen, leeft nog steeds. Niet iedereen gegeven, maar zeg nu zelf, wat is er mooier dan een medemens helpen?

Moraal van het verhaal; aan een potentieel lid ( Eddy Geens term ) zeg ik steeds : "deze ledengroep is een kostbaar bezit"Zowel aan vriendschap als aan educatieve rijkdom. Leer je hier niks bij dan ben je niet leergierig, heb je een probleemloze computer of ben je veel te verlegen ingesteld.

Ikzelf zal nooit laten een vraag te stellen als ik er één heb, en jij?

 

 

 

top