AHC
 


2006Ongetwijfeld één van de drukste jaren van onze geschiedenis.

Daarvoor werd ook een activiteitenkalender opgestart waarvan we de eerste achter de rug hebben en waarvan we hopen dat alle.2006. Een middagdemonstratie pc formatteren heeft vandaag nog altijd evenveel bijval als toen. Philippe toont hiermee dan ook aan dat werkuren in de winkel bijna onbetaalbaar zijn voor dit soort karweien Ben je mee met de nieuwste operatingsystemen en zeg je tijdens elke zin twee keer XP, dan ben je weer behoorlijk leek in het netwerken en verbinden van routers of hubs.

Ken je de meest gebruikte softwareprogramma's omdat je met de stroom mee zwemt en minstens van elk een trialversie op de boekenplank hebt dan ben je waarschijnlijk weer hopeloos achter op..... en kan je nauwelijks meepraten met…………

Kan je alles nogal goed mee volgen de laatste tijd dan ben je of een zeer leergierig persoontje, een welbedeeld gebruiker van een volle hersenpan of een nieuweling in het circuit. Voldoe je aan het laatste aspect dan ben je ongetwijfeld niet grootgebracht in het DOS-tijdperk. Voor ouderen onder ons toch nog steeds een must waar ze prat op gaan en blijven beweren dat het een broodnodige voorkennis is om in voorgekauwde multimedia en Windows-wereldje. M.a.w. " Wat gaat het toch allemaal snel"

De nieuwjaarsreceptie bracht weer wat nieuws... 2 sponsors maakten van deze middag een succes. De winnaars namen een wit gouden juweel bestaande uit armband en halsketting en een TFT scherm mee naar huis. Alle andere aanwezigen werden bedacht met tal van troostprijzen vergaard door ons beleidsteam. Verslag en fotosessie op onze fotopagina. 2006 is gestart. Elke ancien of pioneer van deze club is er twee waard omdat zij de bouwstenen zijn van deze groep. Daarom blik ik graag even terug op de voorbije All Systems jaren. Vandaag aan de vooravond van 2006 zitten we in de lift zou een X-factoridool zeggen. We hebben de storm van 12 jaar doorstaan met z'n allen. De club leeft meer dan ooit, met de nodige kenissgoeroes en een heleboel ambitieuze leergierige beginners. En niet te vergeten een goed bestuur of beleid. Zonder wie, geen volmaakt groepsinitiatief zou bestaan. Vroeger lukte het ons niet eens een vlaaienslag te organiseren omwille van meningsverschillen. Vandaag is de verstandhouding zo op gelijke basis geschoeid zodat iedereen elkaar gunt wat hij wil verwezenlijken van paaseitjesverkoop tot tombola, van nieuwe aangepaste apparatuur voor de leden tot lidkaarten met een beveiliging. Daarom zijn we ook blij dat er geregeld initiatieven komen en dat leden ook al eens het woord nemen en eens iets ten berde brengen voor de vrienden. Ook al is het minimaal en met gedeelde krachten. Het pleziert ons te zien dat ook anderen het woord al eens nemen en alzo wat druk van onze ketel laten. Dat noemen wij nu vooruitstreven en horizonten verruimen.

En laten we nog eens even achteruit kijken als pioniers. Wat een weg hebben we niet afgelegd in deze computerwereld. De afgelopen jaren is alles in een sneltreinvaart beginnen lopen. Wat een unicum was is nu normale alledaagse materie geworden. De jaren dat wij als zonderlingen werden bekeken en ons jargon als taboe werd beschouwd door buitenstaanders is ten einde. De meeste hebben een pc en bijna iedereen zit op het internet. Wij hebben het enige voordeel dat we alles hebben zien ontstaan voor onze ogen en in onze handen. Weet je nog hoe fier we waren als we onze eerste gouden gids op cd-rom konden gebruiken op onze pc. We verslonden shareware cd's met tientallen tegelijk. We betaalden er dan ook meermaals entreegelden om op menig computerbeursbeurs niets te missen van het aanbod. Shareware verzamelen was ons hoofddoel toen internet nog niet bestond. Nu is dat verzamelen achterhaald omdat je sneller kan downloaden dan je in je verzameling zou gaan moeten zoeken. Niettemin is het moeilijk om ergens vorige versies van iets te downloaden en is het dan toch weer beter dat je het opgeslagen hebt. Kwestie van mijn archief goed te praten. Een omwenteling en een tijd waarin we honderden en honderden diskettes vol propten. Kopieren van diskettes was soms meer een beroep dan een hobby geworden. Wat rest er vandaag nog van dat tijdperk, wel ik heb mijn collectie even geteld (goed gek hoor ik je zeggen) jawel 568 cd's een 10 tal harde schijven 20 zipschijven een tapestreamer en 624 diskettes. De lege cd's en dvd's niet meegeteld want dat zijn er nog eens 450.

Kasten vol vergane glorie. Al dan niet persoonlijke data of muziek.

De floppy drive zit dan wel al lang niet meer standaard in de computers maar ik wil hem nog altijd niet kwijt. Ik zal nog meer zeggen het voelt soms goed aan als je nog eens een diskette in de floppy duwt. Eigenaardig maar waar. We zullen wel oud en nostalgisch aan het worden zijn. Als vandaag de dag iemand iets doorgeeft op diskette dan doet dan zelfs plezier. Op zulke momenten ga je automatisch de sfeer opsnuiven van de oude computerdagen. Nadelen zijn er volgens ons echter ook aan deze moderne tijd.Een poos geleden kocht nog iedereen een papierversnipperaar voor waardevolle documenten die privé waren te vernietigen, maar wat denk je dat er in de toekomst allemaal niet zal achterblijven op dragers als disk tape cd of dvd of geheugensticks? Ooit verloor ik een gegevensverzameling van een tiental jaar arbeid door een slechte backup. Laten we het daar maar niet meer over hebben. Vandaag bouwen we meer veiligheid in en zijn we ervaren gebruikers met een achtergrond vol anekdotes op computervlak. In de beginperiode van ons clubbestaan leerden we fonts wijzigen en verzamelden ze als knikkers, screensavers, midifiles en noem maar op. We waren er gek van en verzamelden ze gretig. Onze eerste geluidjes op een pc waren een openbaring. Audio was toen nog niet zo vanzelfsprekend. Wij hebben het weten gebeuren die eerste klankasten op de pc na jaren van stilte. Vandaag zijn ze ingebouwd in alles en nog wat. Een schril contrast met de amateuristische handscanners van toen we nog geen digitale fotografen waren. Weet je nog, het gegoochel met de opstartdiskettes en de dosversies die mekaar opvolgden ? Een ware marathon, en zal het ooit stoppen. Meer dan zeker, niet neen. Weet je nog onze eerste Belgacom gids op cd, een openbaring van jewelste. En geld dat ze ervoor vroegen. Nu met het internet zijn zulke dingen opeens gratis. Hopelijk houdt hij er geen trauma aan over, aan al dat muizengedoe.
Een overzicht van alle vernieuwingen is hier te vinden. Ondertussen gaan de tweewekelijkse bijeenkomsten van start en is Ivan weer lid van de club. Wat ons evenzeer pleziert is dat ex-leden ook af en toe nog binnenwippen ondanks hun nieuwe bezigheden Ondertussen heeft Philippe alweer plannen om het computerpark uit te breiden , dus verwacht u binnenkort aan meer en beter materiaal.

All Systems eindigt zijn jaar met grootse plannen op aangeven van enkele tenoren onder de pioneers van de club.

Meer daarover in 2007.

Gezocht: Senioren.Een aantal computerclubs werd gevraagd om onrechtstreeks mee te werken aan een televisieprogramma. AAN : Atlas Copco Comp Club, Comp Club Metropool Antwerpen, Sodipa Comp club, PC Zwijndrecht, Leuvense Linux Usergroup, All systems Computerclub. 

 

top