AHC
 


Vervolg: nieuws van Google Calendar
Vorig artikel : Nieuwe Google Calendar 10/04/2014

Wedra een nieuwe Google Calendar met een hedendaags jasje en nieuwe functies.
Met een jump naar de toekomst de concurrentie bijbenen via een streling voor het oog en een plezier om mee te werken.
De gekende en vrij druk ogende interface van vandaag krijgt een minimalistische look met rustige kleuren en een mooi uiterlijk. Elke maand brengt een verschillend beeld als hoofding, en wanneer je scrolt gaat dat met een parallax scroleffect.
Niet enkel de looks van je agenda, maar ook de mogelijkheden worden opgewaardeerd. De dagelijkse agenda wordt een hot item. Elke dag levert hij je een mail af van je afspraken, zonder je de app zelfs moest starten.
Sociale integratie on top via bvb, verjaardagen van je correspondenten automatisch toegevoegd. Afspraken synchroniseren met Google+. Het sociaal netwerk word dus ook niet vergeten.
Welliswaar nog in betaversie, maar alvast binnen Google getest en tegen juni 2014 beschikbaar.

Huidig artikel : De agenda-app "Calendar" heeft zijn facelift gekregen.

De agenda-app "Calendar" heeft een facelift gekregen, aangevuld met een aantal nieuwe functies.
Google hoopthiermee het beheer van je agenda te vereenvoudigen, net zoals het dat heeft geprobeerd voor e-mail met de recent gelanceerde Inbox-app. Het is ontworpen om een behulpzame assistent te zijn, zodat je minder tijd spendeert aan het beheren en indelen van je dag,” . De app beschikt daarom over enkele nieuwe features om het aanmaken van afspraken sneller te laten verlopen lazen we in Pcmagazine.be
Hij kan nu met Gmail communiceren en automatisch gebeurtenissen aanmaken op basis van reisboekingen, hotelreserveringen of ticketaankopen in je inbox. De belangrijkste informatie wordt uit de e-mail gefilterd en aan de agenda toegevoegd. Krijg je een e-mail met een update, dan wordt ook de informatie in Calendar aangepast. Moet je toch nog handmatig een afspraak aanmaken, dan geeft de app voortaan suggesties voor contacten, plaatsen en gebeurtenissen terwijl je typt, op basis van eerdere interacties.
De Calendar-app heeft ook een nieuw Schedule-overzicht gekregen, dat een overzicht biedt van je afspraken in een aangenaam jasje dat wordt aangekleed met foto’s, kaarten en illustraties. Dat geeft vooral een esthetische meerwaarde, maar moet het volgens Google ook eenvoudiger maken om met één blik te zien wat je volgende afspraak is.
De nieuwe Calendar-app is onmiddellijk beschikbaar op toestellen die draaien op Android 5.0 Lollipop, en komt de komende weken beschikbaar als download in de Play Store voor toestellen die draaien op Android 4.1 of hoger. Een versie voor de iPhone is in de maak, maar een lanceringsdatum is nog niet bekend.

07/11/2014