AHC
 


Word jij ook gevolgd ?
Sommigen denken dat Google niks weet over hem of haar. Maar niks is minder waar. Lees daarom dit forum

Op security gerelateerde fora, of youtube en ander media leren we reeds lang dat Google echter alles van ons gebruikers weet, en de groote database heeft van iedereen. Sommige mensen gebruiken zelfs Scroogle om Google te omzeilen, maar is het daadwerkelijk wel zo?
Als iemand een zoekopdracht doet met de pagina www.google.com of andere, dan weet Google gelijk welk IP adres deze zoekopdracht doet en al vanaf de eerste leller die men intikt, en natuurlijk ook de rest. Echter Google weet dan enkel het IP adres van de Internet provider, en niet dat ik achter dat IP adres schuil gaat. Dus in feite heeft Google een gigantische database van zoekopdrachten van mensen van bepaalde providers. Dus niet van mij of jouw.
Heb jij KPN, Ziggo, UPC, of andere ISP, dan zal deze niet de gegevens zomaar doorspelen omdat Google zomaar even wil weten wie er eachter een bepaald IP adres ziet. Sterker nog, KPN, Ziggo, of UPC, of andere mogen deze gegevens niet eens doorgeven zonder bevel van rechter of dergelijke. Het lijkt me verder ook onbegonnen werk voor Google om alles providers uit elke land steeds te vragen om IP-adressen, want soms stappen mensen op bij een providers, en wisselen dan naar een andere provider waardoor ook IP adres weer veranderd, of begruiken weer scroogle of anders.
Dus zijn we niet iets te snel met onze stelling "Google weet alles van ons" ??? Deze stelling geld dus alleen voor zoekopdrachten met Google, en niet voor mensen die ook andere diensten van Google gebruiken waardoor Google deze misschien wel mee kan indentificeren, als ze naam, adres, en andere kunnen zien.
De merendeel gebruik ja enkel Google of andere zoekdienst voor zijn zoekopdrachen.
Dus nogmaals zijn we niet iets te snel met onze stelling "Google weet alles van ons" ???


07/11/2014