AHC
 


Het register

VOORZICHTIGHEID IS DE MOEDER VAN DE REGISTRY-KAST

Vaak lees je tips waarbij je moet ingrijpen in het Windows-register. Telkens, echter word je gewaarschuwd dat zoiets erg gevaarlijk kan zijn, en dat je best eerst een backup maakt van dat register (het vroegere System.dat en het User.dat, die eigenlijk verborgen bestanden zijn in de root van je harde schijf.)

Je kan echter ook een reserve copie maken van het register door gebruik te maken van de Registry Editor, en een deel of het hele register te exporteren naar een *.reg bestand. Die informatie kan dan heel gemakkelijk terug naar je systeem herzet worden. De backup maak je als volgt: Klik de startknop, kies Run/Uitvoeren, en tik regidit in, waarna je bevestigt met enter of OK. Als je een backup wil van het hele register, kies dan Registry, Export Registry File, en duid dan aan waar je het backup bestand bewaren wil; geef het bestand een naam, en kies onder Export Range => All. Klik dan op Save/Opslaan. Wil je enkel een deel van het register, bijvoorbeeld het deel dat je gaat bewerken, kan dat ook; lokaliseer in het register de Key die je bewerken wil, kies Registry/ Export Registry File, en ga opnieuw tewerk zoals hierboven.

OK, stel nu dat je een foutje begaan hebt terwijl je in het Windows register aan het werken was, of dat je een verandering gemaakt had, maar die teniet wil doen. Liever dan te gaan rommelen met de dingen, ga je dan gewoon de backup infomatie van het *.reg bestand terugzetten. Dubbelklik het *.reg bestand, bevestig met Ja dat je de informatie wil

"restoren", en klik op OK wanneer de operatie gedaan is. Een even makkelijke manier is : Klik de startknop, kies Run/Uitvoeren, en tik regidit in, waarna je bevestigt met enter of OK. Als je een backup wil terugzetten, kies dan Registry, Importeren.