AHC
 


Openen met het juiste programma

Openen met het juiste programmaEen file openen met het juiste programma gaat niet altijd zoals je dat wil. Normaal zou je eerst het programma openen en dan via het menu de file openen. Maar zo gebeurt het al lang niet meer. En dan bestaat de kans dat een overheersend programma de troef in handen neemt, en jij je haren. Meestal koppelen we dan de extensie van je file aan het gegeerde programma door er in Windows7 rechts op te klikken en te kiezen voor : "openen met"
Hierdoor zal een tijdelijke oplossing tot stand komen. Wil je echter een permanente manier verkrijgen dan kies je voor de aanvinkoptie "dit bestand altijd met dit programma openen"
Staat je keuze niet in de lijst en is het wel geïnstalleerd op je computer zoek dan de opstartfile van het desbetreffende programma in "ProgramFiles" via de knop "Bladeren".
Wil je dit bij meerdere extensies doen of wil je een vollediger overzicht hebben of bekijken? Kies dan voor start - alle programma's - standaardprograppa's en maak opnieuw een koppeling naar wens.

06/02/2012